Inspiratie en de creatieve ruimte

Inspiratie en de creatieve ruimte

We gaan verder op onze reis naar de ideale creatieve ruimte šŸ¤Ŗ… We hebben het al gehad over het belang van zicht op de natuur en het ontwerp van de ruimte zelf. Het volgende belangrijke aspect om de geest aan te zetten tot het bedenken van die vergezochte en gekke ideeĆ«n (denk eraan, we zitten in de divergerende fase van het ideĆ«enproces) is inspiratie. Ons brein heeft dat kleine vonkje nodig. Een vuurstarter om onverwachte verbanden te halen uit alles wat in je geest is opgeslagen.

Inspiratie is er in vele vormen en maten. Je kunt inspiratie opdoen tijdens een gesprek met je collega’s, door op internet te surfen of verhalen te lezen. Het kan ook gevonden worden in de manier waarop we een ruimte bouwen en stylen. Hoe hebben we dit toegepast in Creative Wonderland?

  • šŸ§ø We hebben een hele reeks boeken, kinderspeelgoed enz. die als inspiratie kunnen dienen. We vervangen en herschikken regelmatig om dingen interessant te houden.
  • šŸ§± We hebben delen van onze ruimte bewust onafgewerkt gelaten. Voorbeelden hiervan zijn het zichtbare metselwerk in onder andere het kantoor en de vergaderruimte Nurture (strak wit geschilderd) en de zichtbare constructiebalken (in warm geel).
  • šŸƒ De natuur is een van onze grootste inspiratiebronnen. Er is een hele aparte tak van innovatie genaamd Bio-mimicry. En ook Daan Roosegaarde heeft al ver verbluffende resultaten bereikt. Een Nederlandse ontwerper, met als mantra ‘Schoonheid’ (verwijzend naar zowel Schoonheid als in creativiteit en Schoon als in schone lucht en energie).

Wil je aan de lijve ondervinden hoe wij jou kunnen inspireren? Neem contact met ons op voor een offerte!